مهرداد لاهوتی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: به نظر من در میان دستگاه های اجرایی کم و بیش ضرورت احیاء بناهای تاریخی درک شده و حداقل درباره آن صحبت می شود اما مشکل اینجاست که ضرورت اقدام سریع برای این کار هنوز درک نشده است.
نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما نیاز داریم تا به جای فوت وقت بر سر یک سری مسایل روشن، سریع تر اقدامات اجرایی را برای ساماندهی و احیاء بافت ها و بناهای تاریخی شتاب بدهیم.
وی افزود: اگر در این حوزه تکیه مدیران ما بر توان دولت باشد قطعا با شکست برنامه ها مواجه خواهیم بود، چرا که بخش دولتی به هیچ عنوان توان مالی پشتیبانی از چنین کاری را ندارد. در واقع نجات و احیاء بافت های تاریخی کشور یک عملیات بزرگ عمرانی و مالی است که فقط با ایجاد شبکه ای هدفمند از بخش خصوصی می تواند به سرانجام برسد.
عضو کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: صندوق احیاء می تواند با توجه به ماموریتی که دارد این شبکه را ایجاد کند و این کار هم نیازمند آن است که نگاه ما به بهره برداران بخش خصوصی تنها یک نگاه منفک نباشد و در کلیت موضوع آنها را یک پیکره واحد بدانیم که هر کدام دارای توانی مشخص برای انجام قسمتی از این عملیات بزرگ هستند.
لاهوتی با تاکید بر لزوم هماهنگ سازی بخش خصوصی در برنامه احیاء بناهای تاریخی گفت: ما در این حوزه نیاز به چیزی شبیه به یک صنف داریم تا بتواند هم از نظر کارشناسی و فنی و هم از نظر اقتصادی برای بهره برداران بناهای تاریخی یک هم افزایی مثبت ایجاد کند.
وی تصریح کرد: ما اداره حوزه میراث فرهنگی بدون حضور بخش خصوصی را آزموده ایم و الان وقت آن است که این بخش را به شکل قدرتمند وارد عرصه کنیم و عملیات فراگیر احیاء بناهای تاریخی را کلید بزنیم.
انتهای پیام/